Blog

Hieronder vindt u aantal van onze blogs

Duurzaam ondernemen: (innovatie-)kansen pakken

Posted by on dec 18, 2014 in Nieuws | 0 comments

Duurzaam ondernemen: (innovatie-)kansen pakken

Deel 1: belangrijkste misvattingen over duurzaam ondernemen

Allereerst: duurzaam ondernemen, wat is dat?

Duurzaamheid is hot, tegelijkertijd bestaat er bij bedrijven en consumenten veel onwetendheid over wat het precies is. Onderneemt u op een duurzame manier, dan houdt u in de bedrijfsvoering rekening met mensen, zowel binnen als buiten het bedrijf, en met het milieu. Oftewel: u maakt bewuste keuzes op het gebied van groei, duurzaamheid en innovatie. Duurzaam ondernemen kan op deze manier winst opleveren voor de onderneming, de medewerker en de omgeving. Dat lijkt op het eerste oog lastig maar biedt juist ook veel kansen voor u als ondernemer om er een duidelijke eigen identiteit aan mee te geven.

(meer…)

Als MKB verlader kans maken op advies met korte terugverdientijd?

Posted by on dec 18, 2014 in Nieuws | 22 comments

Als MKB verlader kans maken op advies met korte terugverdientijd?

Verwacht u dat u meer efficiency kunt behalen door uw logistieke processen of transport anders te organiseren? Of bent u op zoek naar een hogere kwaliteit of nieuwe kansen door logistieke activiteiten meer duurzaam uit te voeren? Verwacht u dat u meer efficiency kunt behalen door uw logistieke processen of transport anders te organiseren? Of bent u op zoek naar een hogere kwaliteit of nieuwe kansen door logistieke activiteiten meer duurzaam uit te voeren? Het SMILE project biedt u de mogelijkheid om voordelig advies in te winnen en uw logistieke innovatieslag te slaan. Dinalog vergoedt tot 50% van de kosten. (meer…)

Duoinlog eindigt als 2e in de logistieke sector!

Posted by on jun 25, 2014 in Nieuws | 0 comments

Duoinlog eindigt als 2e in de logistieke sector!

De CO2 handleiding die Duoinlog samen met 25 andere partijen opstelde is hoog geëindigd in de MKB Innovatie Top 100 2014. In de overall ranking is de handleiding op de 20ste plaats geëindigd, maar wanneer alleen gekeken wordt naar de inzendingen vanuit de sector logistiek, dan is de handleiding zelfs op de 2e plaats geëindigd. Hier zijn de deelnemers aan dit project trots op en zij hopen dan ook dat dit inspireert om ook het vervolg vorm te geven.

Circulaire economie: kansen voor logistiek MKB

Posted by on apr 13, 2014 in Nieuws | 5 comments

Circulaire economie: kansen voor logistiek MKB

Wereldwijd, en ook in Nederland is recent veel aandacht voor de circulaire economie. Men ziet in dat de schaarste aan grondstoffen ten gevolge van een groeiende wereldbevolking en een wereldwijd toenemende welvaart een probleem wordt. (meer…)